Spring til indhold

Giant cykler

  Dengang jeg var dreng, hed cyklerne enten SCO eller Raleigh. Faktisk var der også et cykelmærke, der hed Skansen, og jeg tror nok, det var svensk. Men som med så meget andet, skifter tingene jo, og i 1972 begyndte et firma ved navn Giant at producere cykler. Det gjorde de så fremragende, at de i dag er verdens største cykelproducent! Det er jo egentlig ganske imponerende, når man betænker, hvor mange cykler der fremstilles på verdensplan.

  Giant cykler i Danmark

  For ganske nylig kom jeg i den situation, at mit barnebarn fyldte 15, og jeg havde i årevis lovet hende en meget stor gave, hvis hun holdt sig fra tobak og alkohol, når hun fyldte 15. Og det har hun gjort. Jeg måtte jo så bore lidt i, hvad hun egentlig ønskede sig, og hun var slet ikke et øjeblik i tvivl om, at det skulle være en ny cykel og noget udstyr til den.

  Louise – det hedder hun – er meget moderne (men det er de 15 årige jo i dag), så hun sagde kækt, at hun da bare ville sende mig en email med præcist, hvad hun ønskede sig og links til at købe det. Jeg havde faktisk ikke tænkt over at købe hendes gave(r) online, men hun har jo ret: Det er både nemt, hurtigt og sikkert.

  Hun var helt skarp på, at det skulle være en Giant cykel! Så var det jo så nemt. Udover det, havde hun 2 andre ønsker til udstyr, hun mente, at hun bare måtte eje:

  Cykelhjelm

  Det kan jeg ikke sige andet end BRAVO til, vel? Man ser alt for mange unge (og ældre) køre i trafikken uden cykelhjelm, og det er jo bevisligt, at den hjelm redder mange liv hvert eneste år. Problemet med cykelhjelme er vist nok, at mange ser dem som usmarte, at de er ubehagelige, varme og hvad ved jeg. Men den, hun ønsker, er prisvinder og af en helt anden kaliber:

  Cykelhjelme

  Den er jo både smart, fræk og så er den meget sikker.

  Cykelholder til bilen

  Bent – det er min søn og hendes fra – har så slået fast, at det nu er tiden, hvor en cykelholder er sagen, og den kan jeg heldigvis købe samme sted som cyklen og cykelhjelmen. Det gør det hele lidt nemmere, ikke? Jeg har set på flere cykelholdere her – så nu skal jeg lige træffe valg om den rigtige.

  Jeg sidder og tænker på min genbo – en lidt rund og skaldet fyr, der nærmest ligner en forvokset baby. Godmodig er han – og helt uskadelig. Han har tre børn – søde børn. Men han cykler nogle gange uden cykelhjelm, og i begyndelsen tænkte jeg, at det var synd og skam, men nu har jeg talt me dham nogle gange, og jeg kan sagtens se, at der ikke rigtig er så meget at beskytte lige i hans tilfælde. Men for det gode eksempels skyld burde han nok alligevel… 🙂