Spring til indhold

Jakker og tøj til plussize

  Plus Size jakke

  Jakker er med til at færdiggøre et look og en vigtig del af en komplet garderobe. Med en jakke er det vigtigt – også når du er plus size – at finde et snit, der komplimenterer din facon. De fleste plus size kvinder er enten æble- eller pæreformede. Her ser vi på, hvilken jakke der passer bedst til disse to kropstyper.

  De to kropstyper

  Som nævnt er der primært to kropstyper indenfor plus size kvinder – enten æble- eller pæreformede. Ved æbleform er du rundest foroven, og ved pæreform er du rundest forneden. Tøj, der ser godt ud ved folk, der har mere en timeglasfigur, ser nødvendigvis ikke godt ud på en kvinder, der har æble- eller pæreform, så det er vigtigt at finde den jakke og det snit, der passer til dig. Find først ud af, hvilken du er – æble eller pære.

  Æbleformen kan være en mere udfordrende kropstype at klæde på, men også et af de letteste, når det handler om at kamuflere. Du har sikkert pæne arme og ben, og det kan bruges til din fordel. Når du fokuserer på det positive, kan du se lettere ud og til at have mere facon – og det er da ganske godt 😉

  Æbleformede har ofte:
  Store bryster og en bred ryg.
  Dine arme kan være slanke, og dine skuldre kan være brede.
  Du kan have slanke hofter.

  Du tager vægt på i midtersektionen.

  At være pærefomet er mere almindeligt. Du har sikkert en slank hals og velformede skuldre og en defineret talje.

  Pæreformede er/har ofte:

  Rundere forneden.

  Tynd og slank hals.

  Smalle skuldre.

  Tykkere lår og bagdel.

  Hvilken jakke er så bedst for æbleformede?

  Den ideelle jakkelængde er under taljen til midt på låret eller endda ¾ længde. Undgå for meget stof og detaljer over brystet, omkring maven og hofterne. Vælg enkle jakker, der går lidt ind i taljen, eller måske har et bælte, som giver en illusion om en smallere talje. Højt placerede lommer under brystet eller omkring maven skal undgås, da de vil tilføje volumen til dine større områder. Lavt siddende lommer kan være en fordel, da de trækker blikket ned af. Undgå skulderpuder, da du ikke vil virke større foroven. Gå efter detaljer nederst på jakken, hvis du vil have detaljer. Simpelt er altid godt, og det kan passe sammen med meget mere i din garderobe. Jakker, der har en dyb V-hals, vil trække opmærksomheden opad. Undgår pelskraver og tunge kraver, da de vil se for store ud i brystområdet. Asymmetriske kraver kan være en god ide. Ellers så tænk i lige linjer, da det vil gøre din krop til at synes længere. Brug farver til at bryde et sæt op. Brug ikke den samme farve i hele sættet.

  Pæreformede kvinder skal med jakker følge de samme regler ved jakker som ved toppe i store størrelser – sigt efter at få hofterne til at synes mindre og efter at få bryst og skuldre til at syne større. Det vil give mere harmoni.

  Længden på jakken skal enten være til taljen eller ¾ længde, som vil dække dine hofter og bagdel. Vær dog opmærksom på her, at det ikke kommer til at se uformeligt ud, så der skal være noget facon i jakken. Undgå korte jakker, der ender netop ved bagdelen, da det vil trække opmærksomheden til din midtersektion.

  Den pæreformede kvinde skal holde sig til jakker, der er figursyede og har design omkring halsen og en mere enkel stil omkring bagdelen. Jakker med lommer foroven vil give det ønskede balancerede look. Det samme vil et design ved brystområdet gøre. Alternativt er et design ved manchetterne en god ide også. Undgå sidelommer ved hofterne, da dette vil tilføje ekstra fylde, hvorimod brystlommer er med til at balancere udtrykket.

  Skulderdetaljer kan være flatterende og en mindre skulderpude kan også være en god ide. Dette vil fremhæve skuldrene og balancere dem med dine hofter.

  Vælg jakkedesigns, som har detaljer omkring halsen og den øvre del. Det kan for eksempel være en pelskrave, knapper eller måske en anden detalje. De er med til at flytte opmærksomheden opad. Bær lysere toppe eller toppe i klare farver sammen med en mørkere underdel. Det er igen med til at trække opmærksomheden opad. Du kan også bruge et tørklæde sammen med en jakke eller måske en sød broche. Tænk altid på at trække opmærksomheden opad, og du vil altid se knaldgodt ud.

  Hvad angår overtøj så gå efter noget i plus size med for eksempel vind- eller regnbeskyttelse, som kan holde dig varm – uden dog at tilføje for meget fylde. Vertikale knapper og V-hals kan virke slankende. Quiltede jakker bør som oftest undgås, da de tilføjer for meget fylde.

  Jeg køber det meste af mit plus size tøj ved denne butik online: Plussize tøj fra Butik Rikke

  De har flere spændende mærker indenfor plus size tøj, og der er alt lige fra toppe og t-shirts, striks og cardigans, shorts, nederdele, kjoler og tunikaer, jakker og blazere, bukser og jeans samt bluser og skjorter – og ja så har de endda sko og støvler. Varerne kommer hurtigt, og priserne er yderst konkurrencedygtige.

  Jeg har set mig lun på nogle jakker fra Zizzi. Jakken kommer både som denim og PU (læder). De er så seje begge to, og det er svært at vælge.

  Spring ud i foråret med en ny forårsjakke – og følg tippene herover. Vælg noget mere tidløst, og du har jakken i mange år.