Spring til indhold

Støjdæmpning med Tectyl

  Her i byen, hvor jeg bor, har vi en ræser bane. Den bliver brugt af folk, der kan lide at køre stærkt og om kap i deres biler. Den bliver også brugt af folk, der kører på motorcykler. Jeg var faktisk ikke klar over, at vi har den bane førend nogle af mine venner, inviterede mig med til et event. Det var ræs med gamle biler. Det var larmende. En af vennerne deltog i sin oldgamle Peugeot. Vi havde en sjov lørdag eftermiddag til det event. Fik drukket en øl, og selvfølgelig blev der talt om biler. Alt ved det event handlede om biler. Der var da også massevis af bannere og reklamer fra forskellige autoværksteder i området. Et af dem havde sponsoreret gevinsterne til et af løbene. 5 liter motorolie! Et par vinduesviskere. Den slags. Og for at overdøve støjen fra motorerne var der musik. Rock selvfølgelig. Hvorfor hænger motorstøj og rock bare sammen? Aner ikke selv, hvorfor. Men det hænger sammen.

  Hvor megen tid?

  Jeg spurgte min ven, som havde kørt et løb i sin gamle Peugeot om, hvor meget tid han bruger på den bil. Sådan i gennemsnit om måneden. Han fortalte mig, at han bruger måske mere end 40 timer på den. Han kan godt lide at gå og rode med den. Finde gamle reservedele og eventuelt udskifte en, hvis han kan se, at bilen trænger til det. 40 timer. Jeg synes, at det er lang tid at bruge på en bil, man kun har som hobby. Men det er ok. Jeg fortalte ham, hvad han gjorde, hvis han kom ud for en ulykke med bilen. ”Beder til Gud”, sagde han med et grin. Han vidste godt, hvad jeg mente og forklarede mig, at han faktisk kan lave det meste selv på sin bil. Jeg burde kunne have tænkt mig frem til, at han kan det. Så det var vist et lidt dumt spørgsmål. Så jeg tænkte og tænkte. Og så spurgte jeg ham, om han også selv kan lave rustbeskyttelse på sin bil.

  Støjdæmpningen

  Han kiggede på mig. Spurgte mig om, hvad det er for noget. Han havde aldrig hørt om rustbeskyttelse før. Men han kendte godt til støjdæmpning af biler. Jeg forklarede ham, at det er noget, man gør i Danmark, fordi klimaet er så fugtigt. Og jeg tænkte, at det måske ville være det samme her. Her er også et meget fugtigt klima. Her er dog ikke så koldt som i Danmark.

  Rustbeskyttelse?

  Han fortalte mig, at det er slet ikke noget, man bruger her i landet. Vi bor jo sydpå. Vi har ikke brug for rustbeskyttelse af biler. Jeg kunne se, at han virkeligt tænkte og tænkte. Jeg sagde ikke noget, men jeg er sikker på, at jeg har givet ham en god idé til en god forretning. Og det er jo noget alle hernede altid er på udkig efter. Vi stod lidt. Så præmieoverrækkelsen. Min ven havde ikke vundet. Men han var da glad alligevel. Ham, der fik de 5 liter motorolie, var stolt. Ikke til at skyde igennem. Til stor irritation for min ven, som var blevet nr. 4.