Spring til indhold

Kan en låsesmed være økologisk?

  Jeg er jo en pige fra landet, og omend jeg har tilegnet mig visse urbane egenskaber gennem mine snart mange år i København, er det stadig mit jyske ophav, der styrer mine holdninger og tankeprocesser et stykke af vejen. Det forhindrer mig på ingen måde i at omgås mennesker, der aldrig eller kun sjældent har haft reel jordforbindelse, tror at mælken stammer fra køledisken i IRMA og at arbejderne lugter lidt af ged og bor i barakker. For eksempel Gitta, der er en god veninde af mig.

  Gitta og det miljøvenlige

  Gitta bor i en helt ubeskriveligt stor patricierlejlighed, og hun er stuvende fyldt med penge. Hun er også en af de her speltgnaskende miljøforkæmpere, der sipper en latte med sojamælk, før hun sætter sig ind i sin Porsche Cayenne og brænder mere benzin af på turen hjem, end de fleste gør på en uge. Men sød er hun – og hun er bestemt til at flytte med. Og lige det er, hvad jeg vil berette om i denne artikel.

  For et par uger siden stod Gita med et ganske prekært problem: Hun havde låst sig ude, og hun havde ganske enkelt mistet sine nøgler et sted i byen. Typisk for Gitta havde hun en nøglering med sin adresse vedhæftet de nøgler, så nu stod hun med 2 problemer:

  1. Hun var låst ude af sin lejlighed
  2. Hun kunne med stor sikkerhed forvente ubudne gæster med “egen nøgle” meget snart

  I sin kvide ringede til mig, og jeg kom i tanker om det visitkort, jeg havde på min opslagstavle fra en låsesmed i København: Ham her

  Den Cyklende Låsesmed

  Jeg gav Gitta nummeret på et firma, der hedder Den Cyklende Låsesmed, og han kom i løbet af et øjeblik, fik Gitta lukket ind og ordnet hendes låse, så hun ikke skulle frygte ubudne gæster. Super hurtig service – og hun mente også nok, at han var meget billig. Men hun lod ham ikke slippe afsted, før hun havde udfrittet ham grundigt om hans firma, for den slags historier elsker Gitta at underholde med.

  Og historien er nu også god! Låsesmeden – han hedder Birger – driver sit firma med en cykel! Ikke en almindelig cykel – men en specialbygget af slagsen:

  Låsesmed Frederiksberg

  Egentlig minder det jo meget om min barndoms Long John cykler… Jeg kan huske Allan, der var cykelbud for Brugsen, og han kørte på sådan en cykel med et lad foran.

  Det geniale her, fortalte Gitta mig glædesstrålende, er, at låsesmeden jo dermed er ØKOLOGISK – eller i hvert fald miljøvenlig i det mindste.  Jeg kunne ikke lade være med at smile lidt, for Gitta bliver så begejstret, og det er egentlig sødt.

  Et genialt koncept til byerne

  Men Gitta har jo ret. Det er faktisk et genialt koncept i vores store byer, ikke? Han forurener absolut ikke, han fylder ikke meget i trafikken, og han kan parkere stort set overalt. Dybest set er der jo mange af den slags servicevirksomheder, der kunne benytte lignende cykler til i hvert fald en stor del af deres servicebesøg. Og selvom København er en stor by, er der jo ikke SÅ langt mellem de store områder. Låsesmeden her dækker i hvert fald nemt disse områder:

  Hvis du har brug for en låsesmed i København et sted, kan jeg vist godt binde an med at anbefale ham: Den Cyklende Låsesmed Kontakt dem på +45 22 59 60 13