Vestjysk have

Det er af og til nogle pudsige måder, man kommer til at møde andre mennesker på og efterfølgende bevarer kontakten med dem. Sådan en pudsighed var jeg ude for en forårsdag sidste år, da der blev ringet på døren og en mand i arbejdstøj spurgte, om det var her, han skulle opsætte 18 meter vedligeholdelsesfrit hegn. Jeg købte det her: http://fliseroghegn.dk/vi-tilbyder/hegn-stoettemure-afskaermning.aspx

Det måtte jeg skuffe ham med, for jeg havde i hvert fald ikke bestilt noget hegn af nogen art. Han viste mig en form for ordreseddel, hvorpå jeg kunne læse adressen Pilevænget 12. Jeg grinede lidt og fortalte manden, at han altså var kørt til Pilevej 12, som er vores adresse.

Han undskyldte mange gange, hvorefter jeg viste ham vejen til den rigtige adresse. Da vi stod udenfor vores dør, kunne jeg se hans store pickup, hvorpå reklameteksten klart viste, at det var en anlægsgartner, jeg havde fået besøg af. Det var den lokale anlægsgartner fra Lemvig.

Jeg kunne ikke dy mig for at spørge, om det var i orden, at jeg noterede hans telefonnummer, for jeg havde i et stykke tid puslet med planer om at få fældet en række store og ret grimme grantræer, vi har stående tæt på skellet over til naboen. På mit spørgsmål fortalte han, at hans firma bestemt også tager sig af træfældning. Det er ganske vist ikke ham selv, der udfører det, forklarede han, men han har en samarbejdspartner, som er specialist i at fælde træer – også selv om de står i kritiske positioner tæt på bygninger eller den slags.

Så vores snak endte den gang med, at jeg bare skulle ringe til ham, og så ville hans samarbejdspartner komme ud for at kigge på mine træer, så han kunne give mig en pris på arbejdet.

Anlægsgartneren fortalte, at hans eget speciale er haveanlæg af enhver slags og meget af hans arbejde foregår på grunde, hvor der for nylig er bygget et hus. Og så er der jo i en del tilfælde også nogle gamle træer på grunden, så jeg har tit brug for at få dem fældet, før jeg går i gang med selve haveanlægget. Derfor er der praktisk at have en fast makker, som jeg kan overlade den del af arbejdet til.

Et par dage efter det tilfældige møde ringede jeg til anlægsgartneren og fortalte, at min kone og jeg nu havde besluttet os for, at de store grantræer skulle væk, og han lovede at sende sin makker ud til mig dagen efter sent på eftermiddagen.

Så vi fik besøg af manden, der skulle stå for træfældningen på det aftalte tidspunkt. Vi gik ud og kiggede på træerne, og hans vurdering var, at de ikke var specielt vanskelige at få lagt ned, og han gav mig på stedet et overslag over, hvad det ville koste.

Det er da også på tide at få dem væk, bemærkede han, for rødderne er efterhånden ved at ødelægge din flisebelægning i indkørslen. Det havde jeg nu lagt mærke til for flere år siden, så når træerne er væk, går jeg selv i gang med at lægge fliserne om.