Træning for nørder

Jeg er, og det lægger jeg ikke skjul på, en rigtig nørd. Sådan virkelig. Jeg elsker at spille computer – og jeg sætter tit min computertid før alt muligt andet. Jeg er dybest set ikke ret social, da jeg hellere vil sidde i mørket og nørkle med forskelligt software, hardware eller lignende. Det ved min familie og venner godt, på trods af at de kommer med nyttesløse protester en gang imellem.Jeg er bare typen, der nørder i alt for mange timer – og ofte siddende med hjemmesko faktisk!

Det er vel også fair nok, om end det ikke ændrer noget. Men, hvis der er en ting, som jeg efterhånden har lært, så er det, at man skal holde sig i form. Da jeg var lille fik jeg det at vide af Asbjørn Riis – og det er, om noget, endnu mere sandt i dag.

Nørden der træner

Selvom jeg er selvudnævnt super-nørd, så elsker jeg faktisk at være aktiv (på min egen opfordring; ikke andres). Min store kærlighed, udover PC’eren, er styrketræning – og dybest set, har de to ting vel også en del til fælles. Det er meget selvstændige aktiviteter, man bestemmer selv tempoet, hvornår man vil være aktiv og så videre. Dertil kommer de sundhedsmæssige gevinster ved at træne, som langt de fleste burde vægte lidt højere. Det behøver ikke være svært – du kan sådan set bare nøjes med et par håndvægte. Men nok om det, her er tre gode grunde til, at en nørd skal holde sig i form;

1) Du får et længere liv, og dermed mere tid foran computeren. Hvis du sørger for at holde dig aktiv i løbet af ugen, eksempelvis med styrketræning eller løb, så mindsker du risikoen for livsstils-sygdomme – og du mindsker risikoen for at blive overvægtig. Du har selv en kæmpe stor indvirkning på hvordan din alderdom kommer til at forløbe, og jeg vil helst kunne gå i bad selv, selvom jeg er en gammel mand.

2) Du mindsker risikoen for museskader, og får derved maksimal tid foran computeren. Et stærkt legeme er et sundt legeme, og de fleste nørder er i frygtelig fysisk form. Hvis du sørger for at træne dine håndled, albuer og skuldre mindsker du risikoen for museskader, og det gør det alt andet lige sjovere at sidde foran computeren. Man kan faktisk argumentere for, at biceps- og triceps-træning er essentielt for nørderne, da det forebygger ‘computer-skader’.

3) Mavebøjninger giver dig en bedre holdning, og derved kan du sidde længere foran computeren ad gangen. Hvis du sørger for at styrke mave- og lændemusklerne, så får du en bedre holdning – også når du sidder foran computeren. Du slipper altså for smerter i lænd og nakke, som i sidste fratager dig tid foran computeren.

Har du andre grunde til, at nørder burde styrketræne? Så lad mig høre fra dig i kommentarerne.