Silikone til din iPhone

Jeg ved ikke med dig, men jeg har det sådan lidt la-la med covers til min iPhone. Og det skal jeg gerne forklare nærmere – men lad mig starte med at sige, at den eneste type af cover til iPhone 6, jeg kan leve med, er det, der kaldes for iPhone 6 Silikone Cover! Når jeg generelt er lidt skeptisk overfor covers, hænger det sammen med, at det design og den fornemmelse, som salig Steve Jobs skabte bare ikke lader sig genskabe 100%, når man putter et cover på sin telefon. Forstår du, hvad jeg mener?

Med silikone er det næsten perfekt

Jeg har haft iPhone, siden de kom frem – og jeg er aldrig blevet skuffet én eneste gang. Men efter at have tabt 2 af dem fra ganske lav højde og konstateret, at lander de uheldigt, holder de bare ikke til det, har jeg benyttet covers. Og jeg har hadet det, for telefonen bliver jo tykkere og “the Apple Feel” går lidt af den.

Men så stødte jeg på webshoppen CoverZone, og der faldt jeg over en mulighed, jeg ganske enkelt ikke kendte til tidligere: Covers fremstillet af silikone. De efterlader næsten det originale indtryk, an får, når man holder en iPhone i hånden, der ikke er beskytte af et cover.  Fidusen med silikone er – blandt andet – at det er meget fleksibelt, og at det har den der overflade, der vel nærmest kan sammenlignes med at røre ved en delfin: På én og samme tid er det glat – og alligevel “nubret” nok til, at man har et godt greb om telefonen.

Det er også særdeles modstandsdygtigt overfor kemiske påvirkninger fra håndsved og en hel række kemikalier i øvrigt.

Blødt og alligevel solidt

Tro mig – jeg har prøvet mange forskellige slags covers, og jeg har haft de såkaldte “Military Grade” typer også. De er godt nok solide, men de er bare alt for klodsede. Andre har revnet efter kort tid – og andre igen har ganske enkelt ikke ydet den nødvendige beskyttelse. Men med et silikone cover spiller det!

Anvendelsen af silikone til beskyttelse af elektroniske apparater startede i begyndelsen af 1990’erne da en mobiltelefon blev hver mands eje. Silikonebeskyttelse af mobiltelefoner voksede hurtigt til silikonebeskyttelse af bærbare PC’er, digitale kameraer, tablets m.m. I dag kalder man denne type silikoneelektronikbeskyttelse for silikone “covers”. Fordelen ved at benytte silikone som materiale til at beskytte elektronik, er at silikone kan fremstilles, så det er langt mere stødabsorberende end plast og metal.

Samtidig kan silikonecovers også laves så de beskytter et større område af et givet eletronisk apparat, da de i monteringsøjeblikket kan udvides og og pga. elasticiteten trække sig sammen igen omkring “sårbare” områder på apparatet. Silikonecovers har også den fordel, at silikoneoverfladen generelt har en høj friktion, hvilket giver et bedre greb på apparatet i hånden samt at apparatet ikke skrider uhensigtsmæssigt på en glat overflade.

Men hvad med at undlade et cover? Nej du – det dur bare ikke. Kender du nogen, der aldrig har tabt deres mobiltelefon? Nej, vel?