Spring til indhold

Aalborg og rygsmerter

  Selv om jeg ikke var meget for det i starten, har det alligevel vist sig at være en meget spændende nyskabelse i den klinik for fysioterapi i Aalborg, hvor jeg arbejder. Det var klinikkens to ejere, der for et lille års tid siden fik den ide, at vi skulle udvide paletten af behandlingsformer med akupunktur, og de havde udset sig mig som den, der skulle lære at give den form for behandling. Det er jo smartest, at vi vælger en af jer yngre fysioterapeuter til at lære den gamle, kinesiske kunst, for der er jo ikke meget fremtid i at ofre uddannelsen på en medarbejder, der alligevel går på pension om få år, argumenterede de.

  Som sagt var jeg ikke vildt begejstret, men jeg ønskede heller ikke at tale mine chefer imod, og på en måde kunne jeg da også godt tænke mig at få tilført en ny behandlingsform til vores klinik, så den som den første kan tilbyde akupunktur i Aalborg.

  Så jeg drog af sted på et tre måneders kursus, og jeg skal da ærligt indrømme, at jeg blev positivt overrasket, efterhånden som jeg lærte mere og mere om akupunktur. Jeg blev overrasket over, hvor mange forskellige lidelser, man kan bruge akupunktur til, og jeg kunne i løbet af kurset godt indse, at den behandlingsform blandt vil klæde vores klinik bedre på til at stå for eksempelvis behandling af hovedpine i Aalborg.

  Da jeg var færdig på kurset og vendte tilbage til det daglige arbejde, var der blandt nogle af mine kolleger en forventning om, at nu kunne jeg jo bare sætte dem ind i tingene, så de også kunne udføre akupunktur. Men den går altså ikke, for det kræver mere viden end bare en kort instruktion, og det var vores to chefer heldigvis enige i.

  Så det blev helt naturligt sådan, at hvis en patient for eksempel kom for at få behandling af rygsmerter i Aalborg, så er udgangspunktet, at vi tilbyder helt almindelig fysioterapi, men hvis det så ikke klarer problemet, forsøger jeg mig med akupunktur, og det viser sig heldigvis meget tit, at det hjælper patienten med den påvirkning af nervebanerne, som man udfører med de tynde nåle.

  Med tiden er jeg kommet til at føle mig mere og mere sikker, når jeg skal give behandling med akupunktur, og jeg er også begyndt at eksperimentere lidt med den behandlingsform. Vores klinik har i mange år været kendt for at kunne give den bedste behandling af slidgigt i Aalborg, men det er alt andet lige sådan, at slidgigt ikke er en lidelse, man helt kan fjerne. Den traditionelle form for fysioterapi kan lindre patientens smerter i en periode, men efter et stykke tid får patienten behov for at komme igen og få en ny serie af behandlinger.

  Netop med hensyn til slidgigt har jeg haft pæn succes med behandlinger med akupunktur, og det har vist sig, at der går meget længere tid, før patienten vender tilbage igen, når jeg har givet en behandling. Så nu er det alle vores patienter med slidgigt, der får akupunktur.