Spring til indhold

Aflagt tøj

  Selv om velfærden hærger i dette land, så betyder det ikke at vi kan hvile på laurbærrene. Tværtimod så gælder det om at forebygge og ikke helbred i øjeblikket. Utroligt mange skadedyr finder vej til vores ejendomme, såsom lejligheder og huse et indre København. Her ser man oftere og oftere og skadedyrsproblemer. Det er ikke kun de klassiske problemer som væggelus, der hærger. De nye skægkræ, der ligner sølvfisk er et stort problem. Men en af de gamle klassikere som går igen og igen, er møl i tøj. specielt klædemøl og melmel huserer i folks tøjskabe. Pels og bomuld bliver udsat for angreb, der medfører huller i tøjet, hvilket gør det nærmest ubrugeligt, medmindre man vil ligne en vagabond.

  Mølfælder

  Selvom man køber en mølfælde, så løser det ikke problemet med tøjmøl. Det er små larver, der gnaver i tøjets fibre, der derved skaber huller. Også uld står højt på kostplanen. Mange oplever også problemet i køkkenet. Men der er ikke tale om den samme art. De ser forskellige ud den ene af tofarvet, en anden af guld farvet, og andre er grå. Der findes mange biller i Danmark. Disse er dog ikke biller men flyvende insekter. de små larver på loftet kan man kende på det lille sorte hoved. De kravler fra den ene væg til den anden væg. I sit klædeskab kan man også se dem. Det er dog ikke de eneste i skabet der spiser tøj. Tæppebiller og klannere elsker at æde tøj. Så når man har fået huller i tøjet, skal man virkelig kigge godt efter. Min tante havde noget tøj med hjem fra Aarhus, som hun havde købt i en genbrugsbutik. Da hun kom hjem og åbnede posen, var det helt levende.

  Bekæmpelse af møl

  Hun vidste godt at det nu var på tide, at få fat i noget møl bekæmpelse. Disse små kræ ligner sommerfugle eller natsværmere, men er slet ikke så harmløse. Det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke opdager problemet i tide , eller være, at man helt undlader at gøre noget ved skadedyrs problemet. Man ser ofte, at hvis man lader tingene stå hen, så bliver det bare meget værre med tiden. Det kan også give andre følgeskadedyr som for eksempel bananfluer der nærmest eksploderer i køkkenet bare fordi man glemmer noget frugt. Især boligselskaber oplever store problemer med lejere, der ikke gør noget ved problemet i tide.

  Akut skadedyrsservice

  Først når et dødsbo skal ryddes ser man de store problemer med alle de skadedyr i lejligheder. her har det på tide at tilkalde akut skadedyrsservice i København, de kommer altid hurtigt og uden ventetid. Ofte når de kommer på besøg, opdager de mange andre skadevoldere og utøj. Med store dragter og sprøjter desinficerer de i hele lejligheden, så problemet bliver løst og nye glade lejere kan flytte ind. Mange gange er problemet med ældre mennesker, at de gemmer og opbevarer tøj i mange år, og sjældent for det kigget igennem for huller.