Spring til indhold

Brev fra advokaten

  Brev fra advokaten

  Du har fået et ubehageligt brev fra en advokat i Aarhus. Han skriver til dig, at du har overtrådt loven. Du har reklameret for hans webshop uden at have overholdt loven. Den kolde sved løber ned ad ryggen på dig. Kan det passe? Du har eller gjort alt, hvad du kan for at overholde alle reglerne, der står i markedsføringsloven. Du har læst inde på forbrugerombudsmandens (kvindens) site og har rettet ind, så du ikke bryder de regler, du kan forstå. Det er jo sådan, at juridisk sprog faktisk kan være ret svært at forstå. Og derfor har du holdt dig til forbrugerombudsmandens site. I sikker og god tro om, at du får de korrekte oplysninger.

  Stævning

  Advokaten fra Aarhus har stævnet dig. Han mener, at du har begået bedrageri, fordi du har henvist forbrugere til sites, hvor de bliver nødt til at skrive sig op til webshoppens klub, førend de kan bestille en vare. Det kan være et site med modetøj, som du har henvist dem til via links. Det kan være sites, der i virkeligheden er bogklubber.

  Mildest talt: Du er forbløffet – og du er bange. Bliver din lille fritidsvirksomhed, som giver dig smør på brødet lukket ned nu? Skal du ind i en meget lang korrespondance med store advokatfirmaer, som du godt ved, at du ikke kan hamle op med? Skal du bruge tid og energi på at overleve – eventuelt at få betalt lidt ekstra af på gælden, der bare vokser og vokser?

  Søger svar på nettet

  Du sætter dig derfor ved din skærm og forsøger at finde svar. Du spørger Google, om det er bedrageri at henvise til sites, som har medlemsklubber, hvor forbrugerne kan få ekstra rabat, hvis de skriver sig op på en mailliste. Du får mange modsigende svar. Et site fortæller dig, at du ikke er en bedrager. Et andet site fortæller dig, at det er bedrageri at henvise til sites, som leder forbrugere ind i medlemsklubber uden, at de ved, at de skal betale for det.

  Hør nu her: Hvis jeg var i din situation, så ville jeg finde en rigtig dygtig advokat. En, der ved noget om handelsret og bedrageri. Jeg ville kontakte sådan en advokat. Uden tøven. Bedrageri og svig er nogle af de mest almindelige, kriminelle handlinger i Danmark. Og det ville jeg bruge. Netop den viden som mange advokater har om bedrageri. Det kan godt være, at du ikke bor i Odense. Du kan helt sikkert finde en god advokat i Silkeborg, eller hvor du nu har din virksomhed. Kontakt advokaten. Få en snak med ham om alt det der med bedrageri om alt det der med personlige data og beskyttelse af dem.

  Gode advokater er guld værd

  En advokat er altid en god støtte at have i den slags sager – og har du tid til at bruge tid på selv at løse problemet? Nej, det tænkte jeg heller ikke. Du vil gerne have professionel støtte – overalt – på de punkter, hvor du ved, at du ikke har viden nok. Din virksomhed skal fortsætte. Den skal vokse. Så find en advokat, som kan bistå dig, i alt.