Spring til indhold

Revolutionerende drinks til festen

  Lækre drinks opskrifter

  Hvis der nu skal være fest, så lad der være fest. Med drinks i mange farver. Med gode venner går det altid godt. Også selv om nogen skulle få lidt for meget alkohol indenbords. Drinks er festlige. De løfter hurtigt stemningen. De er sjove at lave – og at drikke. Drinks kan laves af alt muligt. Du kan bruge rom eller gin som hovedingrediens. Du kan supplere med en farvet likør, så det ikke bare bliver en kedelig gin-tonic, du serverer for din gæst. Du kan måske også tilsætte andre ingredienser: Oliven, den kender vi jo fra James Bond filmene. Men også frugt kan med stor succes bruges i drinks. Ved du, at danske Skotlander udover masser af god rom også har opskrifter på drinks helt gratis? Læs om det og deres rom her.

  Forholdsregler

  Der er dog nogle forholdsregler som jeg anbefaler, at du følger. Den første er, at du fortæller dine gæster, at du ikke tillader, at de selv kører i bil, når de skal hjem, og hvis de har fået for meget alkohol. Derfor kan det være en god idé at have et par ekstra sovepladser parat. Bare for en sikkerheds skyld!

  Den næste er, at du måske gerne vil tilbyde drinks, men du har ikke lyst til at bruge en formue på forskellige former for stærk alkohol. Det er jo ikke postevand, du serverer til festen. Derfor kan det blive noget af en udskrivning, hvis du både skal købe rom, gin, whisky mv i massevis. Derfor må du undersøge, hvilke drinks du vil servere. På den måde kan du eventuel nøjes med at købe det antal flasker alkohol, du har brug for i to slags. Fx rom og gin. Og jeg nævner rom og gin, fordi det er to alsidige former for alkohol, der meget nemt kan bruges i drinks. De tager nemt imod sodavand, andre former for væsker og ingredienser. Du behøver ikke absolut også at skulle købe vodka eller whisky. Valget er dit. Det er bare et råd. Du har vel ikke lyst til at stå med adskillige flasker alkohol, som er åbnet, men som ingen har drukket fra.

  Læs opskrifterne en ekstra gang

  Den tredje er, at du nok lige bør læse lidt på lektierne inden festen. Det vil være superflot, hvis du lige kender til nogle drinks eller cocktails, så du kan blande væskerne korrekt til dine gæster. Det er nemlig meget almindeligt, at vi godt kan lide en særlig drink. Men vi kender faktisk ikke forholdet mellem de forskellige væsker, der skal i den. Det gør bartenderen, der sædvanligvis serverer den for os. Her må du springe til. Du vil jo gerne være en god vært. Og det er da også sjov godnatlæsning: Opskrifter på drinks og cocktails. Du kan finde dem på nettet – eller du kan låne en rigtig bog på biblioteket. Og så er der altså også noget blær i at kunne blande en god drink.

  Festen er igang med drinks

  Og når du læser om drinks, og hvordan de laves, så finder du også hurtigt ud af, hvilket udstyr du har brug for. En shaker er et must. Men også høje, fede, lave eller spinkle glas. Og så selvfølgelig flot bordpynt til bordene. Små, farvede papirparaplyer behøver du ikke. Drinksene, du serverer, er festlige nok.