God ejendomsservice

Alger på tag

Vidste du, at defekte og/eller utætte tagrender kan betyde enorme skader på dit hus? Selv en tilstoppet tagrende (fuld af blade og skidt) kan betyde, at vand drypper ned forkert og giver fugtskader, der koster titusinder af kroner at reparere? Derfor er det en overmåde god ide at sikre, at dine tagrender er i god stand, er rene og tætte og fuldt funktionsdygtige. Det er der bare mange husejere, der ikke tænker over, før det er for sent.

Nye tagrender – eller rengøring af dem?

Generelt er det sådan, at hvis du holder dine tagrender rene for blade og skidt, kan de holde i mange, mange år – måske endda længere, end du selv kan holde! Men er de først beskadigede, er der ingen vej udenom: Så hedder det nye tagrender, og disse skal være af en god kvalitet og monteres korrekt! Du kan læse mere om nye tagrender her.

Vær opmærksom på, at din husforsikring normalt IKKE dækker skader, der er opstået som følge af utætte tagrender, da det er skader, du kunne have undgået nemt med rettidig omhu.

Vandet kommer fra taget

Det regnvand, der opsamles og bortledes af dine tagrender, kommer jo fra dit tag, og netop taget er et andet område, hvor mange husejere døjer med problemer. Ikke kun utætheder men også algevækst på taget, der iosær er et problem på landet, hvor der er mere “næringsstof” i luften. Det tager ikke lang tid, før et ellers smukt tag er skæmmet voldsomt af alger eller mos, og det bør behandles!

En god algebehandling af taget på dit hus fjerner de eksisterende alger og beskytter mod vækst af nye alger en rum tid frem. Og dermed beskyttes dit dyre og forhåbentlig smukke tag mod skader.

Faktisk hjælper en algebehandling af taget også til at beskytte mod mos i tagrenderne, der ellers kan være et ganske stort problem, der begrænser vandets frie vej til afløb. Man kan godt aige, at en god algebehandling er med til at beskytte dine tagrender også. Den hjælper selvfølgelig ikke på døde og visne blade, smågrene og den slags – men det problem kan et firma som for eksempel Sjællands Ejendomsservice hjælpe dig med.  De har specialudstyr til at rense og støvsige tagrender, og det betyder, at du ikke skal bøvle med stilladser og andet.