Spring til indhold

Vinduer er afgørende

  Når det handler om boliger, er der nogle ting, der er vigtige i relation til den kvalitet, beboerne i huset eller lejligheden skal opleve i årene frem. Faktisk er der mange faktorer, der spiller ind på en totale oplevelse – lige fra materialevalg over indeklima til det, vi vil besæftige os med i dette indlæg: Vinduer og døre. Måske er de elementer i realiteten de vigtigeste – hvis vi lig etager et hurtigt kig på, hvad vinduer egentlig gør:

  Hvad betyder vinduer for et hjem?

  • Lysindfald og åbenhed – der er visse minimums lovkrav, men der skal som regel mere til. Store vinduer giver naturligt nok mest lys – og med moderne teknologi er det muligt at fremstille vinduer, hvor varmetabet er minimalt.
  • Indbrudssikring – både vinduer og døre er der, hvor tyvene kommer ind. Derfor er det så afgørende, at soliditeten og kvaliteten af vinduer og døre er i top, og at de er forsynede med de mest moderne anti-tyverisikringer, der fås.
  • Visuel identitet på et hus – vi ved alle, hvad det kan betyde for et hus udseende at få nye og moderne vinduer og døre, der reelt passer til resten af arkitekturen på huset.

  Danske vinduer er verdens bedste

  Danske vinduer er ganske enkelt verdens bedste, og det skyldes nok primært kombinationen af den generelle tradition for godt byggehåndværk i Danmark og så de ret stringente lovkrav, der er til døre og vinduer. Disse krav er både rettede mod energivenlighed og mod tyverisikring. Det er helt indiskutabelt, at de bedste valg, der kan træffes, når det handler om nye vinduer, er at vælge dansk. Det kan være for eksempel de kendte Outrup Vinduer eller de sikkert endnu mere kendte Rationel Vinduer.

  Intet vindue er bedre end dets montering

  Den ret banale talemåde “Ingen kæde er stærkere end det svageste led” er i høj grad gældende her. Selv det bedst fremstillede vindue kommer til kort, hvis det ikke monteres korrekt – og en dårligt udført montering kan medføre en lang række problem som for eksempel:

  • Manglende tæthed mellem karm og struktur = energitab
  • Råd og svamp grundet forkert montering
  • Revnede ruder grundet skæv montering
  • Dårlig åbne/lukkefunktion grundet forvredet installation

  Det er ganske væsentligt at bemærke, at garantien å nye vinduer bortfalder, hvis problemer opstår som følge af forkert montering. Vælg derfor altid professionelle til den slags opgaver.

  På Sjælland anbefaler vi firmaet Brdr. Gimm, der er autoriserede forhandlere og montører af Rationel, Velfac, Outrup og KPK vinduer. Besøg deres hjemmeside her: http://www.skift-vinduer.dk/