Spring til indhold

Maskine til massage

  Sport kan give skader

  Det kan godt være, at du er sportsmand/kvinde på højt plan. Helt fint. Tillykke. Jeg mener det. Men jeg er også misundelig. Hvorfor? Fordi jeg ville også gerne være på topplan i den sport, som jeg elsker. Det blev bare ikke til noget, fordi jeg fik en sportsskade som ret ung. Og dengang havde vi ikke de hjælpemidler, som vi har i dag! I dag kan vi få Recovery Boots. Vi kan bruge massagepistoler, og vores krop kan hurtigt komme over små skader.

  Ny teknologi til muskler

  Det kunne vi ikke, dengang jeg kom til skade. Der fandtes simpelthen ikke Recovery Boots eller bare en eller anden tingest, der mindede om en massage pistol. Dengang havde vi plaster, jod og forbindinger. Så når vi taler om sportsskader, så vil jeg gerne frabede mig, at du jamrer. Der er nemlig ingen grund til, at du skal lide – også selvom du har fået en sportsskade. Du kan få hjælp. Du behøver måske slet ikke at skulle gå til fysioterapi i lange perioder. Det kan godt tænkes, at du kan blive fuldkommen restitueret ved hjælp af et par Recovery Boots eller en eller anden mekanisme, som findes på markedet i dag. Tal med din træner om det. Tal med din læge om det. Tal med fysioterapeuten om det.

  Skader efter hård sport

  Jeg ved godt, at sportsskader ofte er svære og langvarige. De kan medføre ændringer i personlige forhold på grund af de ændrede rutiner. Men du kommer igennem den svære tid. Og når du er kommet dig over en sportsskade, så vil du også opleve, at de menneskelige relationer, du havde – og måske var årsag til, blev ødelagt, måske kan genskabes eller repareres.

  Du bør være taknemlig for, at du i dag har mulighed for at kunne anvende de nye teknologier i den restitutionsproces, som du skal igennem, når du har fået en sportsskade. Det er ikke altid lige nemt at komme sig over sportsskader. Bare se på mig. Jeg kan ikke gå på banen igen. Men jeg kan nyde at se, at unge talenter udfolder det på banen. Så det, må jeg slå mig til tåls med. Men misundelig på dig, ja, det er jeg. Jeg ville ønske, at jeg havde haft et par Recovery Boots, da jeg var ung. De ville have hjulpet mig til at komme mig efter 8 timers hård træning. De ville have sikret, at jeg ikke bare sad der i sadlen med slappe ben, som ikke kunne sende de rigtige signaler til hesten.

  Resultatet? Vi – hesten og jeg – faldt lige efter forhindringen. Og vi kom os aldrig over vores sportsskader. Så kære ven, brug, den nye teknologi, som findes. Også inden for sports- og fitness. Vi skal måske lige vænne os til at se mulighederne, som nye produkter giver os. Men modtag disse muligheder med åbne arme. Ellers ender du som jeg: Lidt bitter. Lidt skræmt. Alt for sarkastisk overfor omverdenen. Og den situation vil du ikke nyde at være i. Tro mig. Jeg ved, hvad jeg taler om.
  Bitterhed forsaget af sportsskader er et dumt selvvalg. Så meget kan jeg godt garantere for.