Spring til indhold

Hvalp i familien

  Små hundehvalpe

  Så ringede hun i går. Avleren. Hendes hund har født 6 små hvalpe. De har det alle sammen godt. Dyrlægen har været for at tilse dem, alt er fint. De er nu 4 uger gamle og meget cute. I må gerne komme på besøg og vælge én af dem. I aftaler derfor et tidspunkt i løbet af den kommende weekend, hvor du og familien vil køre hen til avleren og vælge en af hvalpene. Den, der skal blive jeres familiehund. I gør meget ud af at forklare børnene, at I ikke kan få hvalpen med hjem med det samme. Argumentet er, at den ikke er stor nok til, at den kan køre så langt endnu. Den er jo en lille, bitte baby.

  Tryghed for hundehvalpen

  I forklarer også, at hunden skal være tryg i jeres hjem, og det kræver, at man er rolig omkring den – i hvert fald i den første tid, lige efter den er flyttet ind hos jer. Børnene forstår det, måske ikke helt, men de lover, at de vil være rolige, når de er sammen med den. Ugerne går. I har valgt en af hvalpene, og I glæder jer til at kunne tage tilbage til avleren for at hente den. Da I ankommer hos avleren, ser i en sød og dejlig hvalp. Det er den sidste. Dens søskende blev hentet i sidste uge. I modtager hundens papirer, en plan for foder, og I får en lille gave med: Et tæppe, som hvalpen kan ligge på. Det lugter af dens søskende, og kvinden anbefaler, at I bruger tæppet i de første par dage, indtil den lille hvalp har vænnet sig til de nye omgivelser.

  Hundehvalpe skal trænes

  Hun nævner også, at I bør starte på hundetræning – hvalpetræning hurtigst muligt. Det der med hvalpetræningen havde I sådan set ikke helt tænkt på. I var godt klar over, at en hund skal trænes. Men så tidligt i dens liv? Ja, faktisk bør hvalpen blive trænet lige fra dens første dag. Og det er bedst, hvis I tidligt lærer jeres hund tidligt, hvad den må og ikke må. Det kan nemlig være svært for en hund at forstå, at reglerne er ændrede, hvis I påbegynder træningen sent i dens liv. Det kan give hunden stress – og den kan blive aggressiv. Det vil I jo helst undgå. Så I må finde et sted, hvor I kan modtage hvalpetræning ret hurtigt. I leder da også i det område, hvor I bor. Men det er meget småt med kurser i træning af hvalpe. Der går nogle måneder inden den træner, som lige har afsluttet et kursus i hvalpetræning, kan starte et nyt op. Det vækker lidt bekymring hos jer. Vil det være for sent at starte på hvalpetræningen om et halvt år?

  Det er aldrig for sent at starte på at træne sin hund. Men som sagt, jo tidligere i dens liv jo bedre for den og jer. Heldigvis har vi i dag de nye teknologier til rådighed. Og hvis du kom for sent til det forrige hvalpetræningskursus, hvad så med at finde et online. De findes nemlig.