Spring til indhold

3 typer af rejser

  Dansker på ferie ved en strand

  Allerede inden jul valgte I ikke at tage på vinterferie i år. Det der med absolut at skulle ud og stå på ski er ligesom ikke så interessant længere. I vil hellere bruge vinterferien herhjemme. Bare hygge og slappe af. Måske tage ind til byen og besøge et museum eller gå en tur i teatret.  I besluttede dog også, at i stedet for vinterferie, så vil I gerne afsted i en uges tid sådan lige omkring påske. Og det skal være en ferie, der tager jer ned til sol og varmt vejr. Sådan så I lige for et forspring og kommer på højkant med hensyn til det her med D-vitaminer og en god farve på huden. (Solen er kilde til D-vitaminer!)

  Afbudsrejser

  I er derfor allerede nu ved at lede efter billige rejser. En god ferie behøver jo ikke at være dyr. Og I har oplevet flere gange, at hvis I planlægger ferien i tide, så kan I drage stor fordel af nogle af de store rejseportaler. De har ofte en sektion for afbudsrejser som her, hvor I kan bestille en rejse, der ikke er særligt dyr. Og ja, I har da også været inde på nogle af de meget store rejsebureauers sites, for at se deres tilbud på charterrejser. Hos dem kan det virkeligt betale sig at bestille rejsen i god tid. I har jo observeret, at jo tættere vi kommer på sommerferien, jo dyrere bliver charterrejserne. Så det her med at planlægge i god tid, er en rigtig god idé.

  Men hvorfor ikke planlægge rejsen selv? Vi ved jo godt, at uanset om det bliver en afbudsrejse eller en charterrejse, så har rejsearrangøren altid gevinst. Måske kan I gøre det billigere selv? Det kan I næppe. De store rejsearrangører har jo kapitalen og erfaringen. Det er grunden til, at de kan forhandle om meget billige flybilletter og hotelværelser. Og det er det, vi kan drage fordel af.

  Charterferier

  De fleste voksne mennesker her i landet kan godt lide at planlægge deres sommerferie i god tid. Det giver os sikkerhed, at vi ved, hvornår vi skal rejse. Og vi kan med sikkerhed fortælle, hvornår vi gerne vil holde ferie, så det kan koordinere det med vores kollegaer. Dette er jo ofte noget, som skal gøres i god tid, så virksomhedsledelsen ved, hvem der er på deres plads – og hvornår. Især i sommerperioden.

  I nogle tilfælde kan det give lidt konflikter. Sådan fx som sidste år: Du havde planlagt en ferie til Tyrkiet. Du – og din familie – havde kigget på forskellige rejser til Tyrkiet. Og faktisk havde I fundet en del charterferier dertil, som var meget fordelagtige. I var lige ved at booke en af rejserne, men du ville lige koordinere ferieplanerne med en kollega. Det viste sig, at du og din kollega havde planer om at holde ferie på samme tid. Og det går jo ikke. Så du måtte give dig, fordi din kollega faktisk allerede havde booket sin egen rejse til Tyrkiet i den samme periode. Heldigvis fandt du ud af det. Ferie sammen med kollegaen og hans familie var ikke helt dit store ønske.

  Billige rejser generelt

  Du måtte derfor fortælle din familie, at I ikke kommer afsted på de planlagte datoer. I måtte udskyde ferien i et par uger. Det var helt ok. Men du fortalte ikke din familie, at du også var begyndt at lede efter rejser til Grækenland. Og det gjorde du, fordi du sådan set ikke gad at skulle fortælle alle andre på kontoret om oplevelser fra ferien, som givetvis kom til at ligne dem, som din kollega allerede har fortalt om – 14 dage tidligere. Derfor valgte du, at I skulle til Grækenland. Og du fandt også mange billige rejser dertil. Og oplevelserne? De blev meget mere autentiske, fordi I skulle ikke bo på et kæmpe resort.