Spring til indhold

Adriaterhavet – Kroatien

  Kroatien

  Din viv er lige gået. I arrigskab. Hun smækkede med døren. Du sidder tilbage med en følelse af, at du er en stor idiot. Og det var du. Du fortalte hende, nemlig at du har bestilt plads på en camping ved Adriaterhavet her. Du nåede slet ikke at få sagt til hende hidsigproppen, at det er på den rigtige side af Adriaterhavskysterne, du bestilte campingferien. Hun fór bare op fra spisebordsstolen og styrtede afsted. Det var sådan set ikke et skænderi. Det var bare en lille fejl fra din side. Hvornår lærer du at sige tingene på en måde, der ikke kan misforstås?

  Camping er oplagt

  I havde jo talt om det længe. Og I var enige om, at det er dit ansvar at booke plads på en camping i Kroatien. Det er noget, som din kone har ønsket sig i mange år: Altså at komme tilbage til Kroatien, hvor hun har familie. De bor i en lille by, der hedder Rijeka, som ikke ligger så langt fra Istrien. Og det er på den der halvø Istrien, hvor du har booket plads på en camping. Du har faktisk booket camping ved den eksklusive, lille by på vestsiden af Istrien. Byen hedder Pula, og det er vistnok der Tito i sin tid tilbragte sine somre. Lige ved den nordlige Adriaterhavskyst.

  Men fik du tid til at forklare det til din kone? Nej. Hun gav dig ikke en ærlig chance. Og du ved, at hun tænker, at du har booket camping lidt uden for Venedig – igen ved Adriaterhavskysten. Der var I jo sidste år – og der var en del skærmydsler imellem jer, fordi du bare ikke gad at køre en tur til Kroatien. Nu går hun så der og tror, at du slet ikke gider at besøge Kroatien og hendes familie der.

  Bilferie til Kroatien er fin

  Det skal du altså sørge for at få rettet op på – meget hurtigt. Ellers ender det med, at I slet ikke kommer afsted. Hun kan jo være en meget stædig person. Hvis hun først sætter bremserne i, så er der ikke nogen vej frem. Det ved du af erfaring.
  Så du må vist hellere løbe efter hende nu, og fortælle hende, at I skal på bilferie i Kroatien i år. Det var en dårlig formulering. Du mente naturligvis den kroatiske side af Adriaterhavet. Send hende en SMS. Hun har telefonen med sig. Send hende et billede af vejskiltet, der viser imod Pula, og fortæl hende, at der vil være mange dage til rådighed i Rijeka, hvor I kan besøge hendes familie. Sørg for, at hun forstår det.

  Hvis du får rettet op på din klodsede formulering nu, så kan du være sikker på, at I får en dejlig bilferie i Kroatien. Og du får endelig mulighed for at møde hendes elskede onkel, der altid sender jer en speciel, hjemmelavet og meget spicy pølse til jul. Så skynd dig. Du har allerede booket campingferien i Kroatien. Du har allerede lavet hele forarbejdet. Der er ikke nogen grund til, at du skal afbestille en vidunderlig bilferie i Kroatien, bare fordi du ikke har formuleret dig, så hun ikke misforstod dig.