Spring til indhold

Hvepse og bier i paradis

  Så kom sommeren endelig.  Det betyder også, at luften er fyldt med insekter – gode som dårlige.  Blandet de meste kendte herhjemme er gedehamse.  En gedehams er en fællesbetegnelse for hvepse.  Der findes en række forskellige arter og fælles for dem alle er, at de stikker.  Disse gule og sorte skadedyr er en plage, da de ofte søger ind under udhæng og sternbrædder, hvor de bygger bo.

  Dette kaldes for et hvepsebo.  Fra tegnefilm kender vi denne runde bikube, der hænger og der svirrer omkring indgangshullet.  Men der er altså stor forskel på et bibo og et hvepsebo.  Bier er klart et nyttedyr i naturen, og en stor del af fauna og flora, som vi skal værne om.  Derfor bør man overveje en ekstra gang, om en bisværm skal bekæmpes, eller man blot skal få fat på den lokale biavler, der kan tage dronning og det hel med, så de fortsat kan gøre gavn.

  Det samme gør sig gældende med humlebier og brumbasser, der absolut ingen skade gør, selv om de kan bide – eller rettere stikke.  Men når problemet er hvepse i jorden eller på loftet, så skal man se at få dem fjernet, inden boet bliver for stort.

  Hvordan fjerner man et hvepsebo?

  Fjernelse af hvepsebo er ikke noget, man selv bør give sig i kast med.  Det kan være farligt og absolut ikke noget for uprøvede.  Selv om man klæder sig godt på, og dækker al bar hud af, så kan det stadig gå helt galt, når hvepse og gedehams kommer efter en, når man kommer tæt på deres bo.  Specielt hvis de sidder skjult, så kan det være svært at få dem fjernet, uden man skal brække udhæng og andet ned.

  Vi spurgte skadedyrsbekæmpelse Horsens, hvordan de løser problemet, når de hjælper folk af med hvepse.  Men de er ikke meget for at løfte sløret for, hvordan man fjerner hvepse i jorden.  Men til gengæld gav de en langt række nyttige husråd mod myrer, og hvordan man kan bekæmpe tissemyrer indendørs.

  Ligesom Deres speciale borebiller også blev forklaret.  Skadedyr og skadedyrsbekæmpelse er som udgangspunkt noget, man lader professionelle om, der ved, hvad de har med at gøre.  Dels fordi, man i de fleste tilfælde skal bruge gift.  Og der er stor forskel på fluegift og andre gifte. Så det er ikke nogen for hvermand. Derfor skal man være udstyret med et sprøjtecertifikat, hvis man virkelig skal have fat i noget effektiv gift mod myrer og hvepse.