Spring til indhold

Lækkert soveværelse på en weekend

  Kender du ikke det, at du er blevet træt af et af rummene i dit hjem, men du har hverken tid eller penge til at renovere det? Du vil gerne have, at det bliver fornyet, og du ville gerne gøre det på en weekend. Kan det lade sig gøre at give et rum et nyt look på en weekend? Ja, det kan det faktisk godt. Vi har her set på et soveværelse, men du kan nemt bruge den samme taktik til alle rummene i dit hjem.

  Leg med farver

  Du behøver ikke at male alle væggene for at give dit soveværelse et løft. Alt, du skal gøre, er at vælge en kontrastfarve, og hermed kan du fuldstændig forandre udtrykket i et rum. Vurder dit soveværelse, og prøv at visualisere, hvordan det ville se ud med en kontrastfarve. Du har måske allerede en farve i tankerne, og måske har du endda brugt den farve allerede på dit sengetæppe eller dine gardiner.

  Det vil være for omfattende at male hele soveværelset på en weekend, men du kan sagtens male en kontrastvæg eller putte tapet op på en væg. Væggen bliver så det, der samler værelset, og du vælger så en farve, der komplimenterer de øvrige farver i soveværelset. Det er måske alt, du behøver for at opdatere dit soveværelse.

  Har du ikke tid til at male eller putte tapet op, er der andre udveje. Du kan male med kalkmaling på væggen – det er nemt, og det ser flot ud. Måske har du et dobbeltdyne, og du kan bruge den som en sengetæppe, hvis du køber noget lækkert sengetøj til dobbeltdyne. Søg efter sengetøj 200×220 cm på Google, og du vil have langt flere resultater end i butikkerne.

  Skal du bruge enkelt sengetøj, søger du efter sengetøj 140×220 cm. Du kan også hænge et stort billede op, du kan udskifte sengegavlen til noget mere dekorativt, eller du kan hænge gardiner op. Alle disse vil give dit soveværelse et løft. Du kan endda også kombinere dem. Har du et soveværelse i neutrale farver, kan små farvedetaljer også give et løft. Det kan være et sengetæppe, noget brugskunst, lamper eller puder, der matcher. Måske skal du bløde looket af dit soveværelse op, og det kan du gøre for eksempel med gardiner, en lysekrone eller måske puder.

  Leg med lys

  Du bryder dig ikke om lyset i dit soveværelse – det er måske for mørkt. Det er ikke muligt at skifte vinduer på en weekend, men hvad kan man så gøre som et alternativ. Måske vil en ny lampe gøre en forskel? Måske en lysekrone med flere pærer eller hvad med nogle flotte sengelamper? Har du flere lyskilder i soveværelset, giver det dig mulighed for at skifte belysningen efter temperament. Du kan også tage et kig på noget af det fantastiske udvalg af brugskunst hos Egesgave – der kan du finde alt det bedste til små priser.

  Møbler i soveværelset

  Måske har du et større soveværelse? Hvorfor ikke give soveværelset flere funktioner? Har du plads til en lænestol, så hvorfor ikke putte én i soveværelset? Det er funktionelt, og så ser det hyggeligt ud. Måske har du en ældre lænestol, du kan friske op med kalkmaling til møbler. Det er en billig måde at få nye møbler på, når du bruger møbel maling. God fornøjelse med forvandlingen af soveværelset.