Spring til indhold

Tækkemanden på Fyn

  Tækkemand og stråtag

  Har du nogensinde tænkt over, hvor mange gamle håndværk, der er mere eller mindre uddøde? Bødkeren for eksempel – der er ikke mange af dem tilbage. Men der er også gamle og hæderkronede håndværk, der lever videre, udvikles og trives, og et af dem er tækkemanden. Stråtag er stadig moderne mange steder, omend det er egnsbestemt. Et af de steder, hvor der er flest stråtag i Danmark er faktisk Fyn. Og derfor er det også på Fyn, at man især ser det gamle og traditionelle håndværk holdt i hævd.

  Tækkemand på Fyn

  Det er klart, at der dermed også er et glimrende udvalg af tækkemænd på Fyn, for hvor der er mange huse med stråtag, er der også tækkemænd. Et af de mest kendte firmaer er nok Service Fyhn, der udfører tækkearbejde af enhver art på Fyn og i Trekantsområdet. Deres hjemmeside kan du finde her: https://www.straatagfyhn.dk/

  Er stråtag dyrt?

  Mange spørger “hvad koster stråtag“, og det er da også et helt legitimt spørgsmål. Som du kan se i prislisten, er det faktisk billigere end de fleste tror – og når du så dertil lægger, at levetiden på et stråtag er lang, herlighedsværdien enorm og miljøværdien stor – ja så har du en klar vinder!

  Hvis der er behov for finansiering, kan man jo sagtens tage det, der kaldes for et privatlån – se mere her.

  Naturligvis skal tag af strå vedligeholdes, ligesom alle andre tagtyper skal, men det er faktisk  ikke særligt omfattende at fastholde et stråtags skønne udseende i årtier! Der er nogle ganske glimrende tips til vedligeholdelse af stråtag at finde her.

  Fordele ved et stråtag

  Ikke alene er et stråtag smukt at kigge på, det er også en miljøvenlig og bæredygtig måde at ligge tag på. Et stråtag hjælper til et godt indeklima, da det holder dit hus køligt om sommeren og varmt om vinteren. Tilmed bidrager et stråtag til at skåne miljøet, da det sikrer en effektiv og velfungerende varmefordeling. Mulighederne med et nyt stråtag er mange og afhængigt af det ønskede udtryk, kan du selv vælge, om du ønsker bløde rundinger eller moderne og skarpe kanter. Har du brug for gode råd, så tal med en professionel tækkemand.

  Vedligeholdelse og opførsel af stråtag
  Et stråtag kan holde i omtrent 30 år, fra det bliver lagt, til det bør udskiftes. Det eneste man behøver at tænke på, når det gælder vedligeholdelsen er, at man får foretaget regelmæssig høst og fjernelse af gamle tagrør. Har du fået mos på dit stråtag, er det også en god idé, at tage en snak med din tækkemand.

  I modsætning til gængse forestillinger er det ikke dyrt hverken at vedligeholde eller få lagt nyt stråtag. Pris på et stråtag varierer, afhængigt af hvad man ønsker, og undrer du dig over, hvad et stråtag koster, kan man generelt sige, at prisen på stråtækt ligger på samme niveau som på teglstenstage.