Spring til indhold

Valg af sofa

  Jeg er ved at renovere mit sommerhus. Det er et gammelt, firkantet hus, lavet af sten, og der er ikke et eneste hjørne, som er vinkelret. Det er lidt irriterende, men charmerende. Huset ligger i et fredet område, og man må ikke lave noget som helst om på – eller i – områdets bygninger. Men det er det, der er charmen, og det er det, som gør, at området er et meget populært sted for turister, som kommer fra hele verden for at se og opleve det.

  Da jeg ikke bruger sommerhuset ret meget, har jeg tænkt på, at jeg skal tjene lidt penge på det. Jeg vil gerne leje det ud i kort tid til turister – via en af de der platforme Airbnb – eller hvad de nu hedder. Det kræver bare, at der er nogle sovepladser, så jeg skal have det møbleret, så en turist finder det beboeligt. Indtil nu har vi bare brugt en madras, men en sovesofa, tror jeg, vil være ideel at få købt og sat ind i huset. Så jeg er på udkig efter sovesofaer.

  Den rette stil

  Jeg kunne godt tænke mig, at det bliver sådan en i en lidt rustik landstil. Men den skal have en god madras, og hvis den samtidigt også kan fås med en skuffe til opbevaring af sengetøj, så vil det være perfekt. Huset, jeg har, er nemlig ikke stort. Lige fint nok til et to mennesker, som gerne vil nyde landskabet og stilheden – og det autentiske liv, som landsbyen, hvor huset ligger, tilbyder. Men fordi det er et afsides sted, er her ikke mange møbelforretninger, så udvalget af sovesofaer er meget begrænset. Ja, rent ud sagt, indtil videre har jeg kun set 2 forskellige modeller. Ingen af dem dur til mit hus.

  Så det betyder, at jeg skal lede efter en sovesofa hjemme i storbyen og så få den jeg ender med at købe sendt over til sommerhuset. Ekstraudgift, øv. Men hellere det, end at gå på kompromis. Nu har jeg jo alligevel brugt mange penge på at få sat huset i stand. Der er også blevet sat et nyt køkken op, så kommende lejere kan få lov til at lave en god salat de dage, hvor de ikke gider at gå ned på den lokale (som i øvrigt ikke er god!).

  Min ven, som bor i øens ’hovedstad”, har rådet mig til ikke at bruge mange penge på nye møbler. Men jeg har selv erfaring fra de her Airbnb lejligheder: når møblerne ikke er gode, og man ikke sover godt, ja så giver man bare udlejeren en dårligere bedømmelse. Og så kan hun eller han være nok så sød og hjælpsom. Dårlige møbler dur ikke. Ikke efter min mening. Så den sovesofa, jeg skal have til sommerhuset, skal altså være god. Det er jeg bare slet ikke i tvivl om.

  Den bedste sofabutik i Danmark

  Jeg må bare huske, at jeg skal lave en liste over alle de møbelforretninger, jeg kender hjemme i storbyen, og så skal jeg besøge dem. Én efter én. Så jeg hurtigt kan få bestemt mig for en sovesofa og få den købt – helst hos dem her: https://zonexlnt.dk/