Spring til indhold

Teambuilding på øen

  Normalt har jeg vanvittigt travlt på mit arbejde. Jeg arbejder som assistent for et stort advokatfirmas direktør. Han har meget travlt, og det smitter af på mig. Selvfølgelig. Når det regner på præsten, drypper det på degnen, siger de kloge. Jeg kan bekræfte det!
  Men her i de sidste måneder, hvor meget af arbejdet har skullet udføres hjemmefra, kan jeg ligesom mærke, at presset ikke er så stort længere. Det virker, som om at min chef har lært, at hans medarbejdere er godt klædt på til at arbejde selvstændigt, uden at han hele tiden skal have rapporter om forskellige sagers status. Det er faktisk ret rart for mig, fordi jeg skal ikke sidde her og jage hans fuldmægtige for at få rapporterne til tiden. Jeg har derfor bedre tid til at udføre andre opgaver.

  Teambuilding

  Men så, i går fik jeg en mail fra ham. Han skriver, at han gerne vil have, at jeg undersøger mulighederne for, at vi alle sammen kan komme på noget teambuilding. Han har brugt tid på at læse om arbejdsglæde og kommunikation mellem medarbejdere. Han vil gerne ændre nogle ting på kontoret, når vi kan komme tilbage til det, så hans tanke er, at vi skal fasttømres som et godt team, inden han introducerer forandringerne. Han kom med en lang forklaring om værdierne, der ligger i gode arbejdsrelationer. Han bad mig også om at undersøge mulighederne for teambuilding i København, men hvis der ikke findes nogle gode firmaer, så må jeg godt lede efter teambuilding i Roskilde også. Han bad mig om at sende ham, hvad jeg finder ud af inden fredag. Han vil gerne tale med nogle teambuilding-arrangører, inden vi får lov til at komme tilbage til kontoret.

  Noget af en mundfuld

  Det var noget af en mundfuld at komme igennem den mail. Den var lang – og han skriver altid i et lidt snørklet sprog til mig. Essensen af den er dog, at jeg skal finde forskellige firmaer eller arrangører, der kan lave firmaevents og teambuilding. Og jeg skal finde dem hurtigt, fordi han vil tale med dem. Det betyder, at han vil have en klar idé – og eventuelt have lavet en aftale med en arrangør – inden vi kan få lov til at komme tilbage til kontoret.

  Opgaven er sådan set nem nok. Og faktisk også sjov. Noget anderledes end at sidde og renskrive hans noter om forskellige sager. Jeg startede selvfølgelig med at google ”Teambuilding Sjælland” og fandt forskellige firmaer, der laver firmaarrangementer. Mange af dem fortæller om værdien, i at man lærer at kende hinanden som mennesker, og ikke som roller man påtager sig på arbejdet. Nogle af dem forklarer en masse om, hvor vigtigt det er, at man lærer at lytte til hinanden, da god kommunikation er alfa og omega for en virksomheds succes.

  Kendt teambuilding-firma på Sjælland

  Der var dog et firma, som skilte sig lidt ud fra alle de andre. De skrev meget om, at de laver sjov teambuilding, fordi de tror på, at humor på arbejdspladsen er meget vigtig for gode arbejdsrelationer. Uanset hvilken arbejdsplads det er.
  Jeg har lavet en liste – prioriteret – og sendt den til min chef. Det bedste bud her på Sjælland er klart https://goteam.dk/teambuilding-sjaelland