Det kan være svært at blive ved med at finde inspiration til aftensmåltidet og også til madpakken. Det skal være sund og varierende, og der er jo også nok andet, man lige skal have klaret.
Man skal sørge for variation i råvarerne for at spise sundt – og også for at gøre maden mere spændende. Her er, hvad der efter min erfaring skal til for at lave en sund madplan til familien for en uge. Måske du kan bruge den som inspiration til en ugeplan og til madkassen til børnene. Apropos madkasser til børn – har du set dem her: https://mambeno.dk/produkt-kategori/madkasser/
Variation er godt
Skift mellem, hvad du serverer som tilbehør mellem groft brød, grove ris og grov pasta. Server også salat og grønsager som tilbehør. Der er mange spændende måder at tilberede grønsager, og der er at utal af salater, du kan lave.
Skift også mellem, hvilket protein du serverer. Du kan servere fisk en til to gange om ugen. Husk at skifte mellem fed og mager fisk. Kylling er et godt og fedtfattig protein, men brug også for eksempel oksekød og svinekød. Du kan også have en kødfri dag om ugen.
Der er grøntsager og der er grøntsager
Skift også mellem grøntsager. Der er naturligvis de mere almindelig som blomkål, grønne bønner, broccoli, rosenkål etc., men der er andre spændende også. Hvis du er usikker på, hvordan du tilbereder dem, så brug Google. Husk også, at bønner og linser er et genialt tilbehør, og du kan koge til flere dage, så det er nemmere. Du kan ovenikøbet fryse kogte bønner, så er det let til en travl dag. Særligt de grønne grøntsager er sunde, så sørg for rigeligt af dem. Der er for eksempel ikke noget så lækkert som grønne asparges med hvidløg ristet på panden.
Sørg for variation. Alle familier har nogle favoritretter, som de laver af og til, og det er også fint. Sørg blot for, at madplanen ikke er den samme uge efter uge, så bliver det kedeligt.