Spring til indhold

Hvis du overvejer Botox

  Botox og fillers

  Overvejer du at få en botox behandling som beskrevet her: https://copenhagen-fillers.dk/behandlinger/botox? Ved du, hvad det egentlig er? Jeg spørger, fordi jeg hører ofte botox anvendt som et generelt begreb for indgreb, der sigter på forskønnelse af ansigtet. Måske hænger det sammen med, at for år tilbage hørte vi kun om botox. Siden da har teknologien og forskning bidraget til at udvikle bedre produkter. Vi har faktisk mulighed for at få en botox, uden at det kan ses på os. Nye, dygtige speciallæger er kommet til. Og de vægter oftest, at forskønnelsen af ansigtet ikke overtager den naturlige modning, som vi uvægerligt oplever.

  Tal med en speciallæge

  Det er derfor vigtigt, at du først konsulterer en speciallæge, inden du beslutter dig for en botox behandling. Det kan nemlig godt tænkes, at du ikke har brug for en botox behandling, men derimod en fillerbehandling. Og der er altså stor forskel imellem de to former for behandling. Kort sagt, så kan man sige, at en botox behandling forebygger, imens en fillerbehandling kurerer. En botox behandling bevirker nemlig, at musklen, som gelen bliver sprøjtet ind i, slapper af. Derved formindskes risikoen for rynker.

  Fillers fylder

  En fillerbehandling gør faktisk, hvad ordet ’fill’ betyder: Den udfylder. Har du fx rynker ved mundvigene, så kan en fillerbehandling gøre underværker, fordi den vil udglatte rynkerne, fordi din hud bliver fyldt med den gele, der anvendes. Det lyder simpelt. Det er dog ikke så simpelt. Det kræver viden at kunne bedømme, om der er brug for en behandling med botox eller filler. Og helt ærligt: Det kan godt være, at der skal behandles med begge metoder.
  Det kommer helt an på, hvad du overvejer at få gjort ved dit ansigt.

  Måske ønsker du dig, at dine kæber er mere markante. Her vil det være på plads at få en fillerbehandling. Men måske er problemet ikke dine kæber. Det kan være, at det er de grimme rynker i panden, som du bare ikke kan holde ud. Her vil en botox behandling være en løsning.

  Hvad er egentlig forskellen?

  Du kan så spørge om, hvorfor man ikke bare bruger fillerbehandlinger, når rynker skal formindskes? Det har noget at gøre med, at vi hele tiden bruger den fine muskulatur i ansigtet. Derfor anbefaler speciallæger ofte botox behandlinger i tide – dvs. inden rynken bliver alt for dyb. På den måde kan du ligesom bremse, at rynkerne bliver dybere. Du kan dog ikke bremse dit ansigts udvikling. Du smiler. Du tænker dig om. Du bliver måske vred. Og det vil på et eller andet tidspunkt kunne ses på dit ansigt.

  Derfor er anbefalingen herfra, at du altid taler med en dygtig speciallæge om hvilken form for behandling du skal have. Og ikke kun det. Du bør også tale med ham eller hende om, hvor lang tid behandlingen tager, hvor længe den holder og selvfølgelig om hvad den vil gøre ved dit udseende. Og her har jeg så lige et ekstra tip: Spørg dig selv om, hvor langt du vil gå i skønhedens tegn. Speciallægen vil helt sikkert kunne give dig den bedste vejledning, så du ikke skuffes over den botox behandling, du modtager.