Den rigtige hårfarve

Frisør og hårfarve

Jeg har gået til den samme frisør i København i nu 7 år. Mit hår er blond fra naturens side. Da jeg var yngre, var mit hår meget blond, men med tiden er det blevet mere en mellemblond farve. Jeg har prøvet at opretholde det blonde med lyse striber, men er blevet træt af det og vil nu gerne have det tilbage til min naturlige farve, men det har vist sig at være meget svært – i alle fald for hende, jeg går hos nu. Hun har haft mindst 3 forsøg, og hver gang er det meget dyrt.

Nu bør hun jo være eksperten, men jeg har nu alligevel besluttet at prøve at sætte mig ind i farveskalaer, så jeg er mere forberedt og mere bekendt med frisørsprog. Jeg har også talt med en kosmetolog om det faktisk.

Man kan også tage en quiz online – der findes flere forskellige. Det har jeg sat mig for at prøve:

Her er, hvad jeg fandt ud af. Mit skønhedsrutine er, at jeg gerne vil bruge så lidt tid som muligt på mit hår og makeup. Jeg vil gerne, at det ser godt ud, men det skal være så nemt som muligt. Jeg får tit folie i håret for at holde det ved lige, som det er nu. Og det vil jeg gerne gøre mindre, så det er mere naturligt. Testen kom ud med, at jeg ikke forandrer mit hår så meget, men ikke noget med hvilke toner jeg skulle bruge – hmmm – på den igen.

Næste test er noget med, at hårfarven skal passe til din hudtone. Det lyder jo meget fornuftigt. Her svarer man på, om man let bliver forbrændt i solen, og om man ser bedst ud i sølv- eller gulvsmykker eller begge. Man svarer også på, hvad ens øjenfarve er, og om man har fregner. Også hvilken farve man havde, da man gik i børnehave, hvor min jo var blond. Sjovt nok også hvilken farve årerne på indersiden af håndledet er, hvilket er med til at bestemme ens hudtone. Min kom ud med, at jeg skulle gå med mellemblonde varme toner med strejf af highlights. Det er mørkere, end jeg er vant til, men absolut noget, jeg kunne overveje.

Den anden dag mødtes jeg med en god veninde til frokost, og jeg fortalte hende om min jagt på at finde den rigtige hårfarve. Hun fortale mig om, at hun havde fundet den mest geniale hårsalon i København – her er link til dem: Hairlab Frisør København

De har en pige der, som er fantastisk til farver, så det må jeg bestemt prøve. De har også ansigtsbehandlinger og massage og meget andet, så jeg må bare se at få bestilt en tid.